ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЗаборгованість населення за електроенергію склала 4,7 млрд грн

Заборгованість населення за електроенергію склала 4,7 млрд грн

За останні місяці учасники ринку електроенергії накопичили суттєві борги

За останні місяці учасники ринку електроенергії накопичили суттєві борги. Тільки заборгованість населення перед постачальниками складає 4,7 млрд грн.

Про це під час онлайн-конференції «Європейської бізнес-асоціації» заявила в.о. міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Ольга Буславец, - передає Хвиля.

«Борги побутових споживачів складають левову частку заборгованості постачальників електроенергії перед« Укренерго ». Ця сума склала 5 млрд грн, що вже призвело до кризи неплатежів у всій галузі », - зазначила чиновник.

За словами Буславец, заборона відключати боржників в період карантину був сприйнятий споживачами як можливість не платити по рахунках.

«Люди, ми все розуміємо, але треба платити за ресурс, який ви отримуєте. Повна темрява ще гірше пандемії. Люди не розуміють, що електроенергія, цей цивілізаційний ресурс, в наших будинках є, завдяки самовідданій праці всіх енергетиків. Але енергетикам треба платити зарплату, енергетичні компанії платять податки », - зазначила в.о. міністра.

 

 
Коментарі (0)