ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЗаборгованість підприємств перед «Нафтогазом» іде на спад

Заборгованість підприємств перед «Нафтогазом» іде на спад

За минулий тиждень підприємства ТКЕ, ТЕЦ і промислові споживачі знизили заборгованість перед НАК «Нафтогаз» на 289 млн грн. Більша частина цієї суми погашення заборгованості «Київенерго».

Сумарна прострочена заборгованість підприємств теплокомуненерго (ТКЕ), теплоелектроцентралей (ТЕЦ) і прямих промислових споживачів перед НАК «Нафтогаз України» в період з 23 по 30 вересня знизилася на 1,5% (на 289 млн грн) - до 19,482 млрд грн. Про це повідомляється на офіційному сайті НАКу.

При цьому наголошується, що за тиждень заборгованість «Київенерго» перед держхолдингом знизилася на 222 млн грн (-12% від загальної суми боргу).

Також підкреслюється, що борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить 89% (17,32 млрд грн) від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії - 9% (1,79 млрд грн), борг прямих промислових споживачів - 2% (0,373 млрд грн).

Нагадаємо, наприкінці лютого через заборгованість за «блакитне» паливо НАК «Нафтогаз» обмежив до технологічного мінімуму газопостачання 11 регіонів (Вінницька, Житомирська, Запорізька, Львівська, Чернігівська, Черкаська, Херсонська, Сумська, Одеська, Волинська та Кіровоградська області).

 
Коментарі (0)