ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Заборгованість тепловиків перед Нафтогазом - 95 млрд гривень

Заборгованість тепловиків перед Нафтогазом - 95 млрд гривень

НАК "Нафтогаз України" оцінює заборгованість підприємств теплокомуненерго перед газопостачальником у 95 млрд гривень. Це загальний об'єм боргів, який включає, зокрема, різницю у тарифах 36 млрд грн та інші складові.
НАК "Нафтогаз України" оцінює заборгованість підприємств теплокомуненерго перед газопостачальником у 95 млрд гривень, про це розповів голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов, пише "Україна Комунальна".
 
"Це загальний об'єм боргів, який включає, зокрема, різницю у тарифах 36 млрд грн та інші складові", – зазначив голова правління.
 
За його словами, на сьогоднішній день механізм компенсації різниці перед НАК "Нафтогаз Україна" ще не зреалізовано.
 
"Питання боргів у сфері енергетики – вже традиційне перед початком кожного опалювального сезону, – зазначив Олексій Чернишов. – На сьогоднішній день компенсація різниці у тарифах ще не зреалізована, однак ми розуміємо проблематику. Тому "Нафтогаз" наразі не наполягає на сплаті частини боргів, пов'язаних із різницею у тарифах, особливо тими громадами та містами, які розташовані у прифронтових чи деокупованих регіонах".
 
В асоціації "Укртеплокомуненерго" розповіли, що борги підприємств теплокомуненерго зростають передусім через мораторій на підняття тарифів населенню.
 
Станом на кінець липня 2023 року держава була винна підприємствам теплокомуненерго 33 млрд грн. Очікувалося, що до початку опалювального сезону ця сума може зрости до 36 млрд грн.
 
Водночас рівень оплати населення за послуги теплопостачання минулого сезону становив лише 67%, інших споживачів – 77%.
 
Коментарі (0)