ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЗаборгованість зі сплати коммуналккі виросте до 80 млрд до кінця опалювального сезону

Заборгованість зі сплати коммуналккі виросте до 80 млрд до кінця опалювального сезону

На кінець опалювального сезону, за станом на квітень 2020 року, заборгованість за комуналку в Україні зросте до близько 80 мільярдів гривень

На кінець опалювального сезону, за станом на квітень 2020 року, заборгованість за комуналку в Україні зросте до близько 80 мільярдів гривень

Про це в коментарі ГолосUA повідомив член наглядової ради Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук.

«Ми це побачили в останній рік правління Президента П.Порошенко, коли фактично кількість одержувачів субсидій скоротилася до 3,5 мільйона домогосподарств. Читав, що говорив представник Президента А.Герус про те, що вони нібито будуть збільшувати кількість субсідіантов. Це до речі теж йде врозріз з позицією МВФ », - заявив експерт.

За словами Ю. Корольчука, їх кількість при Порошенко скоротили якраз за їх вимогою.

«І фактично уряд В.ГРОЙСМАН реалізувало цю вимогу МВФ, хоча і воно полягало не в 3,5, а в 3 мільйони субсідіантов. Це було минулого року. А ще роком раніше було практично 7 мільйонів домогосподарств, які отримували субсидії. Їх кількість скоротили, і в результаті зросла заборгованість за комунальні послуги. У нас була заборгованість 65 мільярдів гривень. Зараз у нас вона трохи зменшується, але, тим не менш, наступний сезон ми закінчимо з боргами (вони не встигнуть зараз «нагнати» субсідіантов) близько 80 мільярдів гривень за все (тобто за газ, воду, тепло і так далі). Це станом на квітень 2020 року », - зазначив він.

Нагадаємо, Андрій Герус заявив в інтерв'ю інформагентству РБК-Україна, що новий Кабінет міністрів не буде знижувати комунальні тарифи для рядових споживачів. При цьому представник президента в Кабміні наголосив, що уряд замість того, щоб штучно занижувати цифри в платіжках, має зосередитися на вирішенні більш важливого завдання - прискорення економічного зростання.

 

 
Коментарі (0)