ГоловнаНовини ЖКГЖитлоЗабудовникам в столиці дозволили не звірятися з генпланом до 2024 року

Забудовникам в столиці дозволили не звірятися з генпланом до 2024 року

Забудовники зможуть зводити в столиці нові комерційні об'єкти без урахування вимог чинного Генплану

 

Забудовники зможуть зводити в столиці нові комерційні об'єкти без урахування вимог чинного Генплану. У разі прийняття проекту Генплану Києва, в ньому змушені будуть врахувати всі прийняті рішення по ДПТ

Депутати Київради затвердили рішення, що дозволяє забудовникам самостійно розробити 219 Детальних планів території (ДПТ), "за" проголосували 68 депутатів. Рішення прийняли на засіданні 13 травня.

Підтримали рішення більшість депутатів від УДАРу, Європейської солідарності, депутати ОТЗЖ і Батьківщини. "Проти" виступили Голос і "Єдність". Депутати Слуги народу утрималися або не голосували.

Закон «Про регулювання містобудівної діяльності» вимагає, щоб ДПТ уточнювали положення Генерального плану. Однак дія чинного Генплану завершилася в 2020 році, а розробка нового проекту Генплану триває з 2008 року.

У той же час в Києві в останні роки ДПТ використовуються для забудови територій «в обхід генплану» і часто суперечать головному містобудівному документу.

Тепер забудовники зможуть зводити в столиці нові комерційні об'єкти без урахування вимог чинного Генплану, а також легалізувати всі вже побудоване, в тому числі і побудоване на сумнівних підставах. У разі прийняття проекту Генплану Києва, в ньому змушені будуть врахувати всі прийняті рішення по ДПТ.

 

 

 
Коментарі (0)