ГоловнаНовини ЖКГЖитлоЗабудовники підвищуватимуть вартість нерухомості

Забудовники підвищуватимуть вартість нерухомості

Забудовники будуть змушені підвищувати ціну на житло. Це зумовлено подорожчанням будматеріалів і відповідних робіт.

Забудовники, які дорожать своєю репутацією та дотримуються високих стандартів виконання робіт, будуть змушені піднімати вартість житла. Таку думку висловив віце-президент Асоціації професіональних керуючих нерухомістю Анатолій Топал, повідомляє УНН.

“Що відбувається на первинному ринку? Іде наростання конфлікту між будівельниками. З одного боку забудовник, які чітко витримують всі норми та вимушені піднімати ціни на квадратні метри у гривні. З іншого боку забудовниками, які, нехтуючи вимогами до норм забудови, зменшують затрати за рахунок зведення неякісного житла. Ті, хто дорожать своїм ім’ям, вони змушені піднімати ціни. Тільки у 2016 році на 7-12% в гривні піднялась вартість будматеріалів. А після останнього зростання мінімальної заробітної плати зросла і вартість будівельних робіт”, — вважає експерт.
 
Він зауважив, що у випадку стабільної економічної ситуації, а також за умови, що буде схвалено податкові пільги для будівельників, суттєвого зростання вартості квадратних метрів не буде.
 
“Хоча, на тлі того що відбувається — вони мають підняти ціни, і це буде обґрунтовано”, — зауважив А.Топалов.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна», раніше експерти зауважували, що в Україні до кінця року ще більше впадуть ціни на житло. Зокрема, у обласних центрах країни лише за січень зафіксували спад цін на 2-4%. 
 
Коментарі (0)