ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаЗагальна потужність домашніх СЕС наближається до 1 ГВт

Загальна потужність домашніх СЕС наближається до 1 ГВт

Домогосподарства України інвестували близько 730 млн євро у сонячні електростанції, загальна потужність таких СЕС – 933 МВт.
Домогосподарства України інвестували близько 730 млн євро у сонячні електростанції, загальна потужність таких СЕС – 933 МВт.
 
Про це йдеться у повідомленні Держенергоефективності.
 
"У II кварталі цього року 3480 домогосподарств встановили сонячні електростанції загальною потужністю 98 МВт. Це у 1,7 раза більше, ніж у I кварталі. Таким чином, всього на сьогодні в Україні налічується понад 35 400 родин, які перейшли на електроенергію з енергії сонця. Загальна потужність таких СЕС – 933 МВт. У сонячні електростанції домогосподарства інвестували близько 730 млн євро", - йдеться у повідомленні.
 
ТОП-3 області, де встановлено найбільшу кількість сонячних станцій у домогосподарствах (СЕСд):
 
- Дніпропетровська – 5706 станцій загальною потужністю 141 МВт;
 
- Тернопільська – 2788 станцій загальною потужністю 79 МВт;
 
- Закарпатська – 2718 станцій загальною потужністю 78 МВт.
 

"Сьогодні ми спостерігаємо, як в Україні поступово розвивається нова культура використання "чистої" енергії для власних потреб. Вже маємо понад 35 тис. домогосподарств - перших в країні прос’юмерів, які виробляють і споживають енергію. Але це лише 0,5% від загальної кількості домогосподарств, яких в Україні налічується понад 6,5 млн", - розповіли у Держенергоефективності. 

 
Коментарі (0)