ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаЗагальна потужність сонячних та вітрових електростанцій у світі перевищила трильйон Вт

Загальна потужність сонячних та вітрових електростанцій у світі перевищила трильйон Вт

Обсяг потужностей всіх сонячних та вітрових електростанцій у світі вперше перевищив 1 трильйон Вт. Загальна сума інвестицій склала 2,3 трильйона доларів
Обсяг потужностей всіх сонячних та вітрових електростанцій у світі вперше перевищив 1 трильйон Вт. Загальна сума інвестицій склала 2,3 трильйона доларів, повідомляє прес-служба Держенергоефективності.
 
За даними експертів «Bloomberg», падіння цін на «чисті» технології означає, що другий трильйон Вт залучить близько 1,23 трлн доларів інвестицій і стане досяжним набагато швидше, ніж перший трильйон.
 
Цікаво, що 54 відс. першого 1 ТВт – це вітроелектростанції. Втім, експерти прогнозують, що у найближчі роки сонячна енергетика випередить вітрову. Суттєву роль у цьому відіграє Китай, який за останні 5 років лідирував у встановленні СЕС. 

Зважаючи на стрімке введення нових «зелених» об’єктів, експерти вбачають подальше широке впровадження інновацій та електроакумулюючих систем. 

 
Коментарі (0)