ГоловнаНовини ЖКГТранспортЗахідний кордон України заблоковано на в'їзд і виїзд

Західний кордон України заблоковано на в'їзд і виїзд

Рух пасажирського та вантажного транспорту через міжнародний пункт пропуску «Краковець» на українсько-польському кордоні заблоковано. На шляху виросли барикади з палаючих шин.

Перед міжнародним пунктом пропуску «Краковець» на українсько-польському кордоні сьогодні виросли барикади з палаючих шин. Це призвело до зупинки руху як на виїзд з України, так й на в’їзд до Польщі, - зазначає прес-служба Міністерства доходів і зборів.

Уряд звертається до громадян, які своїми діями  спричинили повну зупинку будь-якого руху пасажирського та вантажного транспорту через цю ділянку кордону, із закликом розблокувати роботу митного пункту та дозволити співробітникам органів  доходів і зборів вжити заходів для відновлення руху.

«З огляду на те, що в середньому за добу пункт пропуску «Краковець» перетинають більше 2000 легкових та 500 вантажних автомобілів, блокування його роботи завдає незручностей  громадянам  України та  Європейського Союзу, оскільки обмежує їх можливість для вільного в’їзду та виїзду через західний кордон України.

Окрім того, перешкоджання роботі митних постів створює форс-мажорні обставини для  роботи тих  компаній і підприємств, які заздалегідь планували свій вантажопотік через міжнародні пункти пропуску. Це, відповідно, може призвести до порушення логістичних схем, складностей у виконанні контрактів із контрагентами та, як наслідок, збитків низки бюджетоутворюючих для регіону підприємств» - пояснюють у Міністерстві.

А також додають, що призупинення роботи митних постів загрожує  порушенням нормального режиму постачання товарів та вантажів до  низки прикордонних територій та населених пунктів Західної України, що необхідні для забезпеченням  життєдіяльності  місцевих громад регіону.

Громадянам, у разі необхідності виїзду до Польщі, рекомендовано  скористатися іншими пунктами пропуску – «Шигені» та «Рава-Руська», які працюють на поточний момент у посиленому режимі.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, жителі Стрийського району Львівської області частково перекрили автомобільну дорогу Київ-Чоп біля стаціонарного поста ДАІ у с. Добряни.

 
Коментарі (0)