ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоЗакон про паркування транспортних засобів вступить в силу в кінці вересня

Закон про паркування транспортних засобів вступить в силу в кінці вересня

Закон № 2262-VIII про реформування сфери паркування транспортних засобів, зміну правил паркування був опублікований в газеті «Голос України».
Закон № 2262-VIII про реформування сфери паркування транспортних засобів, зміну правил паркування був опублікований в газеті «Голос України».
 
Закон передбачає створення законодавчого механізму невідворотності відповідальності за порушення правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів шляхом введення фото-, відеофіксації правопорушень.
 
Також поширюється механізм притягнення до адмінвідповідальності особи, на яке зареєстровано авто, з зафіксованими в автоматичному режимі порушеннями правил дорожнього руху, за випадки порушення правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів, в тому числі за несплату вартості послуг паркування.
 
Повноваження розгляду справ про адміністративні правопорушення та здійснення тимчасового затримання транспортного засобу, згідно з документом, повинні інспектори з паркування.
 
Удосконалено розміри штрафів за порушення правил парковки. Передбачено 50% знижка в оплаті штрафів за зафіксовані в режимі фотозйомки / відеозапису порушення при їх сплаті протягом 10 банківських днів.
 
Законом встановлюються всі випадки значного перешкоди дорожньому руху або створення загрози безпеці руху, особливо якщо транспортний засіб поставлено на проїжджій частині в два або більше рядів, залишено в заборонених Правилами дорожнього руху місцях зупинки або стоянки на виділеній смузі руху громадського маршрутного транспорту або велодоріжці.
 
Після тимчасового затримання авто передбачено невідкладне інформування Нацполіціі із зазначенням часу і місця, куди евакуйовано транспортний засіб, розміщення цієї інформації на офіційному сайті виконавчого органу місцевої ради, а також інформування про евакуацію авто на мобільні телефони власників.
 
Повернення затриманого транспортного засобу буде відбуватися невідкладно після сплати штрафу і вартості послуги з його транспортування та зберігання.
 
Для зручності оплати за парковку і ефективного контролю її здійснення створюється законодавча можливість введення рішеннями органів місцевого самоврядування автоматизованої системи контролю оплати парковки.

Документ набуде чинності через 180 днів з моменту публікації, тобто 27 вересня 2018 року. 

 
Коментарі (0)