ГоловнаНовини ЖКГТранспортЗакупівлю системи для продажу квитків на «Бориспільський експрес» скасували через суд

Закупівлю системи для продажу квитків на «Бориспільський експрес» скасували через суд

Північний апеляційний господарський суд визнав недійсним рішення тендерного комітету «Південно-Західної залізниці» і договір про закупівлю інформаційної системи для продажу квитків на «Бориспільський експрес»

Північний апеляційний господарський суд визнав недійсним рішення тендерного комітету «Південно-Західної залізниці» і договір про закупівлю інформаційної системи для продажу квитків на «Бориспільський експрес», таким чином повністю задовольнивши апеляційні скарги ТОВ «Універсальні інформаційні технології» та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Також суд вирішив стягнути з Південно-Західної залізниці та ТОВ «Віртуальні технології та системи» на користь ТОВ «Універсальні інформаційні технології» та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури судові збори за подачу позовної заяви та апеляційної скарги.

Як повідомлялося раніше, 26 жовтня 2018 тендерний комітет регіональної філії «Південно-Західна залізниця» «Укрзалізниці» вирішив укласти договір на закупівлю системи для продажу квитків на експрес на суму 21 млн. Грн. в обхід відкритих торгів. При цьому розробник системи електронного квитка пропонував зробити це безкоштовно. 26 листопада 2018 року «Укрзалізниця» за місцезнаходженням ПЗЗ уклала відповідний договір з ТОВ «Віртуальні технології та системи».

У червні 2020 року антикорупційні органи повідомили про підозру 4 посадових осіб «Укрзалізниці» і підрядника «Віртуальні технології та системи», причетним до зловживань при введенні електронного квитка на «Бориспільський експрес». Їм інкримінують ч. 3 ст. 15 ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України ( «незакінчений замах на заволодіння грошовими коштами АТ« Укрзалізниця »в особливо великому розмірі, вчинене посадовими особами державної компанії шляхом зловживання своїм службовим становищем за попередньою змовою групою осіб»).

 

 
Коментарі (0)