ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЗалишки газу у сховищах перевищують минулорічні на чверть

Залишки газу у сховищах перевищують минулорічні на чверть

У підземних сховищах запаси газу більші, ніж за аналогічний період минулого на 2 млрд кубометрів. При цьому, що за минулий тиждень запаси зменшились на 180 млн.куб.м, а з початку місяця на 830 млн.куб.м

В українських підземних газових сховищах станом на сьогоднішній ранок зберігається 10,3 млрд кубометрів природного газу, що на 2,1 млрд кубометрів більше, ніж за аналогічну дату минулого року. Про це повідомили у прес-службі НАК «Нафтогаз України».

У відсотковому співвідношенні, згідно з повідомленням «Укртрангазу» запаси палива більші на 26%.

«За оперативною інформацією центрального диспетчерського департаменту, добове споживання газу Україною складає 135 млн.куб.м,  для покриття таких потреб природний газ відбирається з 5 ПСГ в добовому режимі 32 млн.куб.м», - зазначили у прес-службі «Укратрансгазу».

Зазначається, що за минулий тиждень запаси газу зменшились на 180 млн.куб.м, а з початку місяця на 830 млн.куб.м. Всього ж за опалювальний сезон вітчизняні споживачі використали з газових комор 6,742 млрд.куб.м палива.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Міністр енергетики Російської Федерації Олександр Новак не виключає часткового продовження поставок газу в Європу через територію України після введення «Північного потоку-2»

 
Коментарі (0)