ГоловнаКоментаріТранспортЗалізничний транспорт змінює стандарти виробництва

Залізничний транспорт змінює стандарти виробництва

Україна перейде на новий стандарт виробництва залізничного транспорту. Роботу із впровадження нового стандарту візьмуть на себе сертифікаційні центри Мінінфраструктури.

Міністерство інфраструктури рекомендує українським підприємствам із виробництва залізничного транспорту освоїти міжнародний технічний регламент IRIS (International Railway Industry Standard) для підвищення конкурентоспроможності вітчизняної продукції на ринках Європи і Митного союзу. Про це заявив заступник міністра інфраструктури Володимир Корнієнко на семінарі-конференції з представниками вітчизняних підприємств транспортного машинобудування та головою групи IRIS Бернардом Кауфманом, повідомляє «Укрінформ».

За його словами, рішення про участь у сертифікації за IRIS виробник приймає добровільно.

«Мінінфраструктури зацікавлене в тому, щоб наші українські заводи відповідали сучасним міжнародним вимогам. Це поліпшить виготовлену ними продукцію, підвищить її конкурентоспроможність. А як центральний орган виконавчої влади у транспортній сфері Мінінфраструктури зацікавлене в поставках на українські залізниці високоякісної залізничної продукції. Саме це і є метою впровадження IRIS. Проте вирішувати виробникам», - зазначив Корнієнко.

     Читайте також: Український транспорт покращать у кредит

У прес-службі поінформували, що концепція нового стандарту, яка визначає базові вимоги до виробників, концентрує в собі удосконалення всього логістичного процесу - від виготовлення до поставок товару. Всього ж Україні для остаточного формування сертифікації за IRIS необхідно 1,5-2 роки.

Роботу із впровадження нового стандарту візьмуть на себе сертифікаційні центри Мінінфраструктури. Найбільш компетентним на сьогодні органом, за оцінками урядових експертів, є Дніпропетровський центр сертифікації залізничного транспорту. Тому саме ця установа займатиметься консультативною підтримкою українських виробників, які вирішили отримати сертифікат IRIS.

Перспектива впровадження стандартів IRIS для українських виробників не нова. Згідно з даними групи IRIS, два українських підприємства транспортного машинобудування вже сертифіковані за цим регламентом.

      Читайте також: «Укрзалізниця» нарікає на мільярдні борги

Свою зацікавленість у подальшому впровадженні нового стандарту висловили і в «Укрзалізниці». Фахівці служби аудиту компанії пройшли навчання в Брюсселі. Тепер вони можуть визначати відповідність прийнятої продукції стандартам IRIS під час експлуатаційно-приймального контролю. Також «Укрзалізниця» має намір проводити технічні аудити підприємств за системою IRIS.

 
Коментарі (0)