ГоловнаНовини ЖКГТранспортЗалізничний вокзал Івано-Франківська піде в концесію

Залізничний вокзал Івано-Франківська піде в концесію

Більше половини його площ не використовується, а сам вокзал є збитковим. За рік він генерує 12 - 15 млн грн збитків для УЗ

Про це заявив голова правління АТ УЗ Євген Кравцов, передає ЦТС.

"Більше половини його площ не використовується, а сам вокзал є збитковим. За рік він генерує 12 - 15 млн грн збитків для УЗ. Сьогодні його оглянули і включили в другу чергу вокзалів, які будуть передані в концесію. У планах - протягом наступних двох років ", - повідомив Кравцов.

"Ми бачимо тут перспективи не тільки для розвитку торговельних площ, а й для створення транспортного хабу, який об'єднає різні види транспорту. Знаю, що багато туристів подорожує в Івано-Франківськ по залізниці, а вже далі, наприклад, на лижний курорт" Буковель "автобусами. Тому ці види транспорту повинні бути синхронізовані", - додав глава УЗ.

Раніше повідомлялося, що Міністерство інфраструктури України планує залучити 18-20 млн доларів інвестицій, віддавши в концесію ж / д вокзали Дніпра, Харкова, Миколаєва, Хмельницького та Чопа.

Згідно з Програмою діяльності Кабінету Міністрів України, планується модернізація за допомогою механізмів державно-приватного партнерства деяких ж / д вокзалів. Зокрема, мова про вокзалах Києва, Миколаєва та Запоріжжя.

У травні повідомлялося, що "Укрзалізниця" за сприяння Міжнародної фінансової корпорації (IFC) розробляє проекти передачі в концесію вокзалів Жмеринки і Миколаєва.

Також "Укрзалізниця" має намір передати в концесію Дарницький залізничний вокзал в Києві для добудови даного об'єкта.

 

 
Коментарі (0)