ГоловнаНовини ЖКГТранспортЗалізничники готують вагони та вокзали до зими

Залізничники готують вагони та вокзали до зими

На залізницях закінчується підготовка до зими пасажирських поїздів та вокзалів. Працівники «Укрзалізниці» до морозів підготували сотні вагонів.

Залізничники закінчують підготовку пасажирського господарства до роботи в зимових умовах. Так вже підготовлено 2700 вагонів із 2976 запланованих. Про це повідомили в Департаменті пасажирських перевезень дальнього сполучення «Укрзалізниці».

Наразі вартість деповського ремонту вагона складає приблизно 85 тис. грн., капітальний  обійдеться від 200 до 700 тис. На косметичний ремонт одного вагона, його техобслуговування та підготовку до зимового періоду витрачається від 5 до 9 тис. грн.
 
При підготовці пасажирських вагонів до зими залізничники перевіряють всі системи їх життєзабезпечення, діагностують, ремонтують і готують опалювальну систему. 
 
«Окрім того, у всіх регіонах України до роботи в зимовий період підготовлено вокзали та вокзальні комплекси – залізничники провели роботи з утеплення фасадів, встановили металопластикові вікна, оновили екстер’єр станційних будівель тощо», – відзвітували залізничники.
 
Також, для очищення вокзалів та станцій від снігу залізничники підготували близько 200 одиниць снігоприбиральної техніки, впорядкували протипожежні системи, провели ремонти та профілактичні огляди систем вентиляції та кондиціонування. 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», «Укрзалізниця» призначила додатковий поїзд з Києва до Лисичанську, який курсуватиме щоденно через Ворожбу, Суми, Харків та Сватове.
 
Коментарі (0)