ГоловнаНовини ЖКГТранспортЗалізничники в півтора рази збільшують пропускну здатність єдиного залізничного ходу до Маріуполя

Залізничники в півтора рази збільшують пропускну здатність єдиного залізничного ходу до Маріуполя

Пропускна здатність на Маріуполь збільшиться у півтора рази – до 23 пар вантажних поїздів та 4 пар пасажирських на добу.

Уже майже завершені роботи з будівництва двох роз’їздів на перегонах Розівка – Зачатівська і Зачатівська – Хлібодарівка та двох блокпостів на перегонах Комиш-Зоря – Розівка, Хлібодарівка – Волноваха дільниці Комиш-Зоря – Волноваха під Маріуполем. Це дозволить збільшити обсяги перевезень у напрямку підприємств та портів Маріуполя, своєчасно доставляти сировину й вивозити готову продукцію маріупольським металургійним підприємствам, покращити пасажирське сполучення.

 Капітальний ремонт був проведений на 4,27 км колії, на 26 км колії – середній, замінено 19 комплектів стрілочних переводів та 16 комплектів – відремонтовано.

Після завершення будівництва роз’їздів та облаштування блокпостів пропускна здатність на Маріуполь збільшиться у півтора рази – до 23 пар вантажних поїздів та 4 пар пасажирських на добу.

Розбудова ділянки проводиться коштами, силами й засобами ПАТ «Укрзалізниця». Ініціатива залізничників має підтримку комітету з питань транспорту Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України, зокрема Міністерства інфраструктури України.

У зв’язку з проведенням бойових дій на сході Україні дільниця Комиш-Зоря–Волноваха залишилась єдиним залізничними ходом до Маріуполя. Саме тому збільшення пропускної здатності – це актуальне питання, вирішення якого дозволить пропускати більше пасажирських поїздів та сприятиме економічному розвитку регіону.

 

 
Коментарі (0)