ГоловнаНовини ЖКГТранспортЗалізничники зекономили мільйони на енергії

Залізничники зекономили мільйони на енергії

Залізниця впроваджуючи енергозбереження в галузі, зекономила 60 мільйонів гривень менш ніж за рік. Для економії енергії залізничники модернізували рухомий склад, котельні та обладнання станцій.

«Укрзалізниця» за 9 місяців зменшила споживання енергоресурсів орієнтовно на 60,9 млн грн. Завдяки заходам з енергозбереження у галузі зекономили понад 27 млн кВт год електроенергії, 586 тис. кубометрів природного газу, 2,3 тис. тонн дизпалива і 445 тонн вугілля. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі головного управління локомотивного господарства «Укрзалізниці».

Зокрема, енергозберігаючі заходи залізничники зосередили на удосконаленні технології перевізного процесу, модернізації освітлення станцій, реконструкції котелень.

У галузі скоротили використання котельно-пічного палива на виробництво теплової енергії. Під час реконструкції у котельнях встановили 11 високоефективних котлів замість застарілих вугільних. У Херсоні мазутну котельню перевели на газову, реконструювали 2,7 тис. погонних метрів теплових мереж із застосуванням сучасних теплоізоляційних матеріалів, утеплили будівлі площею 7,1 тис. кв. м. Ефекту від упровадження енергозберігаючих заходів у виробництві теплової енергії залізничники очікують у IV кварталі, у розпал опалювального сезону.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, за 6 місяців 2013 року витрати котельно-пічного палива на виробництво теплової енергії зменшилися на 10,6% порівняно із відповідним періодом минулого року. При цьому витрати природного газу зменшились на 5,9 млн м куб або 8,3%,  вугілля - на  1,7 тис. тонн або 12,6%,  мазуту - на  0,9 тис. тонн або 38,7%.

 
Коментарі (0)