ГоловнаНовини ЖКГТранспортЗалізниця готується до реконструкції

Залізниця готується до реконструкції

Українська залізниця потребує мільярдних капіталовкладень, а також ремонту тисяч кілометрів колій. У наступному році залізничники готуються до реконструкції господарства.

Для дотримання міжремонтних термінів виконання колійних робіт на залізницях України та підвищення пропускної здатності необхідно щонайменше 6,2 млрд грн. на рік. Про це заявив начальник головного управління колійного господарства «Укрзалізниці» Євген Юрковський.

«Орієнтована вартість будівництва  1 км залізничних колій становить 10 млн грн. – і це лише колійні роботи», - зазначив Євген Юрковський.

Так, у 2014 році працівники колійного господарства «Укрзалізниці» планують виконати різні види ремонту та модернізувати більше 1,1 тис. км колії.

«Модернізацію колії на наступний рік плануємо на 340 км, капітальний ремонт буде орієнтовно на 440 км, середній ремонт – на 350 км, однак планові обсяги ще будуть корегуватися», – зазначив начальник головного управління колійного господарства відомства.

Він також пояснив, що останні два роки темпи модернізації та ремонту колії відстають від необхідного обсягу на 27-30%. Це пов'язано з великою потребою в інвестиціях і високою вартістю робіт на утримання інфраструктури.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в «Укрзалізниці» запевняють, що у наступному році тарифи на перевезення пасажирів не зміняться. Натомість в адміністрації залізничного транспорту знайдуть альтернативи.

 
Коментарі (0)