ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЗамість стадіонів українці хотіли б отримати гарні дороги – опитування

Замість стадіонів українці хотіли б отримати гарні дороги – опитування

Більше половини читацької аудиторії, що забажала висловити свою думку, вважають, що більшість коштів були витрачені не за призначенням

Фінальна частина Чемпіонату Європи з футболу, що проходила цього червня в Україні й Польші, стала справжнім випробуванням не лише для українських можновладців, спортсменів і комунальників, а й для скарбниці нашої країни. За останніми відомостями, сума бюджетних коштів, витрачена Україною на підготовку до цього чарівного дійства, коливається в діапазоні від 40 до 100 млрд грн. Назвати точні цифри поки що ніхто не береться, та й навряд чи у найближчому майбутньому наважиться. Але згідно з інформацією Мінінфраструктури, на будівництво та реконструкцію самих лише стадіонів з державної скарбниці було виділено 7,1 млрд грн.  

ІА «Україна Комунальна» вирішила поцікавитися у читачів, чи вважають вони такі велетенські капіталовкладення доцільними. Результати, які «У.К.» отримала наприкінці минулого тижня, власне, не стали несподіванкою для редакції.

Отже, більше половини читацької аудиторії, що забажала висловити свою думку, вважають, що більшість коштів були витрачені не за призначенням. Таких серед наших респондентів – 54%. Чверть з опитаних (майже 26%) упевнені, що ці кошти варто було б витратити на ремонт доріг. Лише 13%  читачів готові змиритися з вражаючою статистикою витрат в обмін на усвідомлення того, що стадіони є обличчям нашої країни. Найменша кількість респондентів (7%) схилилися до думки, що все б нічого, але тепер постає питання, де взяти гроші на обслуговування цих спортивних «чудес світу»?

З усього зазначеного вище можна зробити висновок, що попри гордість, яку викликають у наших співгромадян схвальні відгуки стосовно високого рівня проведення Євро-2012 в Україні, ще є безліч запитань до державних мужів щодо того, як вони розпорядилися коштами, передбаченими на ці цілі. Хто і коли на них відповість – невідомо...

 
Коментарі (0)