ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЗапаси антрациту в Україні продовжують зменшуватися

Запаси антрациту в Україні продовжують зменшуватися

Запаси антрацитового вугілля на складах українських теплоелектростанцій з 18 по 25 липня поточного року скоротилися на 11,7% - до 327,7 тис. тонн.

Запаси антрацитового вугілля на складах українських теплоелектростанцій з 18 по 25 липня поточного року скоротилися на 11,7% - до 327,7 тис. тонн.

За даними Міністерства енергетики та вугільної промисловості, запаси вугілля газової марки скоротилися на 6,8% - до 1,004 млн т з 1,077 млн ​​т. В цілому запаси твердого палива на складах ТЕС за тиждень скоротилися на 8% - до 1,332 млн т.

За даними Міненерговугілля, видобуток енергетичного та коксівного вугілля в Україні в 2017 році скоротився на 14,6% в порівнянні з 2016 роком - до 34,916 млн т.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ПАТ "Донбасенерго" опрацьовує технологію для перекладу блоку №7 Слов'янської теплоелектростанції (ТЕС) з антрациту на спалювання вугілля газової групи.

У компанії відзначили, що обладнання Слов'янської ТЕС призначений для спалювання вугілля марки "А" з вмістом летких речовин не більше 8%, тобто вугілля антрацитної групи (АШ).

"З метою зниження залежності від антрациту, для розробки проекту по перекладу блоку №7 Слов'янської ТЕС з спалювання АШ на спалювання вугілля газової групи компанія звернулася до ряду проектних інститутів", - сказано в повідомленні.

При цьому в компанії відзначають, що експерти прийшли до висновку про неможливість конструкції перекладу ТЕС на спалювання вугілля газової групи за традиційною технологією, яка використана на інших українських станціях.

 

 
Коментарі (0)