ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЗапаси вугілля в Україні найнижчі за останні роки

Запаси вугілля в Україні найнижчі за останні роки

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України на чолі з Ігорем Насаликом провалив підготовку до чергового опалювального сезону.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України на чолі з Ігорем Насаликом провалив підготовку до чергового опалювального сезону.

За словами в.о. генерального директора НЕК "Укренерго" Всеволода Ковальчука, з кожним роком спостерігається зниження запасів вугілля відносно попереднього періоду станом на певну дату.

"На сьогоднішній день запаси вугілля на складах наших електростанцій найнижчі на цю дату - я маю на увазі, за той період поки ми збираємо статистику взагалі", - сказав В.Ковальчук.

При цьому глава компанії-оператора об'єднаної енергосистеми України дипломатично уникнув того, щоб назвати ситуацію критичною.

"Мені б дуже хотілося всіх заспокоїти і сказати, що ми готові до зими. Магістральні мережі готові до зими, весь план робіт виконано на 100%. ТЕС була здійснена згідно з графіком ремонтні кампанії тих блоків, які мали здійснитися," Енергоатом "без урахування будь-яких невеликих поточних проблем так само здійснює за графіком ремонтну кампанію своїх блоків. Але це не означає, що країна в цілому відчуває себе комфортно ", - сказав він.

За словами В.Ковальчук, ситуація, яка була в кінці 2014 року, гарантовано не повториться. "Незапланованих відключень - їх точно не буде", - підкреслив він - не уточнивши, що незаплановані відключення відбуваються в результаті аварій, а планові відключення електроенергії НЕК "Укренрего" - проводить в разі нестачі потужності електростанцій.

Недолік потужності в свою чергу виникає через відсутність у ТЕС вугілля для вироблення електроенергії. Раніше І.Насалик заявив, що не бачить проблем з підготовкою до нинішнього опалювального сезону.

 

 
Коментарі (0)