Як вибрати ляльку

Лялька – одна з найважливіших іграшок для дитини. Розігруючи життєві сюжети, дівчинка засвоює нові знання, отримує досвід, а також вчиться висловлювати свої емоції

Лялька – одна з найважливіших іграшок для дитини. Розігруючи життєві сюжети, дівчинка засвоює нові знання, отримує досвід, а також вчиться висловлювати свої емоції. Вироби бувають різних видів, тож варто знати, на які критерії потрібно звернути увагу при покупці.

Особливості вибору

Один із найважливіших параметрів, які варто враховувати перед тим, як купити велику ляльку, – вік дитини:

  1. До року. У цей період закладаються основні поняття про довкілля. Лялька повинна мати реалістичні пропорції й розміри. Маленькі дівчата ще не готові до повноцінних рольових ігор, але можуть обіймати іграшку, тому потрібно, аби така взаємодія приносила позитивні відчуття. Найкращим вибором стануть текстильні ляльки без зайвих пришитих деталей.

  2. До 3 років. У цьому віці велика іграшка стане справжньою подругою. Їй будуть довіряти таємниці й переживання. Уже відбуватиметься повноцінна взаємодія, і дівчинка повторюватиме все, що вона робить у житті. Рекомендується вибирати такі іграшки, у яких добре продумані всі деталі, оскільки діти більшою мірою оцінюють зовнішність.

  3. Від 5 років. У цьому віці діапазон рольових ігор розширюється. Якщо раніше здебільшого дівчатка бавилися в «Доньки-матері», то з 5 років їм уже хочеться приміряти на собі інші соціальні ролі. Найкращий варіант – купити ті ляльки, які є героїнями мультиків чи фільмів.

Виробники зазвичай випускають у великому асортименті іграшки, які є найпопулярнішими. За формою та стилем від класичних версій вони не відрізняються, проте деталі продумані точніше. Нерідко є певні додаткові функції, наприклад, відтворення слів, які характерні для персонажа.

 

Види матеріалів

Для того щоб ігри приносили задоволення й користь, варто придбати не одну, а декілька ляльок. При виборі потрібно враховувати, які матеріали застосовувалися для виготовлення, оскільки це впливає на вартість іграшок і на можливість використання.

Пластикові ляльки зустрічаються найчастіше. Їх легко виготовляти, а сам матеріал доволі дешевий. Резинові та пластикові іграшки можна купати, а для очищення достатньо протерти вологою губкою.

Дерево – найбезпечніший матеріал. Такі іграшки подарують багато приємних тактильних відчуттів, особливо в тому випадку, якщо для покриття не застосовувався лак.

Керамічні моделі вважаються колекційними. З такими ляльками не прийнято гратися, оскільки вони виготовлені вручну, часто вдягнені в дизайнерський одяг, тому використовуються для прикраси інтер’єру. Їх можна придбати для дівчат старшого віку – вони зможуть оцінити такий подарунок.

Паперові ляльки, мабуть, були в дитинстві багатьох із нас. Можна купити спеціальні набори, аби вирізати фігурки й різні речі. Одяг закріплюється невеликими паперовими згинами. Перевага таких варіантів у тому, що розвивається дрібна моторика.

М’які ляльки – іграшки, які чудово підходять для того, аби з ними спати. Зазвичай для виготовлення використовують натуральні тканини. Серед переваг виділяють відсутність гострих і твердих деталей.

 

Важливі нюанси

При виборі потрібно звернути увагу не лише на вік дівчинки та матеріал, що застосовувався для виготовлення, але й на виробника.

Німецькі та іспанські іграшки багато років вважаються одними з найкращих. Вони міцні, красиві, виготовлені з безпечних матеріалів, тому будуть тішити дитину не один рік.

У магазинах є товари вітчизняного виробництва. За якістю вони нічим не гірші від іспанських чи німецьких, проте ціна значно нижча.

Не варто купувати продукцію невідомих виробників. Товари коштують дешевше порівняно з оригінальними, упаковка може бути доволі привабливою. Зазвичай є сертифікати якості. Проте при відкриванні упаковки часто відчувається неприємний хімічних запах, тому такі іграшки не варто давати дітям.

Источник: besmart.ua

 

 
 
Коментарі (0)