ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЗапорізька АЕС вчора відновила теплопостачання в Енергодарі

Запорізька АЕС вчора відновила теплопостачання в Енергодарі

Наразі температура води становить 51°C. Цього недостатньо для забезпечення Енергодару теплопостачанням та гарячою водою в повному обсязі.
Силами українського персоналу Запорізької АЕС у середу відновлено теплопостачання в Енергодарі, про це повідомила пресслужба НАЕК "Енергоатом".
 
"Також у житлових будинках з'явилася гаряча вода. Це стало можливим після переведення двох блоків станції у стан гарячого зупину. Зараз працівники Запорізької АЕС продовжують виконувати роботи із запуску систем відновлення теплопостачання в місті Енергодар", - зазначено в повідомленні компанії.
 
У НАЕК наголосили, що наразі температура води становить 51°C. Цього недостатньо для забезпечення Енергодару теплопостачанням та гарячою водою в повному обсязі, проте навіть така температура дає можливість уберегти комунальні мережі міста від пошкодження в разі настання холодів.
 
В "Енергоатомі" нагадали, що ще з травня тепло- та водопостачання енергодарців забезпечує Запорізька АЕС, а не Запорізька ТЕС, яку через терористичні дії російських окупантів довелося зупинити.
 

Як повідомлялося, всі блоки Запорізької АЕС з 11 вересня перебували в стані холодного зупину внаслідок постійних обстрілів ЗАЕС російськими військовими та руйнування енергетичної інфраструктури. 

 
Коментарі (0)