ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЗапорізька АЕС зупинила ще один енергоблок

Запорізька АЕС зупинила ще один енергоблок

Шостий енергоблок зупинено через нещільності в газовій системі генератора. Таким чином, три з шести енергоблоків Запорізької АЕС відключено і знаходяться в ремонті. Енергоблок №6 запустять після усунення неполадок 13 квітня

Шостий енергоблок Запорізької атомної електростанції в ніч на понеділок був відключений від мережі для проведення робіт в частині газової системи генератора. Як повідомляє прес-служба станції, орієнтовний час включення шостого енергоблоку в мережу - 13 квітень 2016 року в 23.00.

У прес-службі відзначили, що 10 квітня о 7.00 енергоблок №6 був розвантажений до 600 МВт для визначення нещільності системи газоохолодження турбогенератора.

Зараз в мережі знаходяться три з шести енергоблоків Запорізької АЕС: енергоблок №1 на капітальному ремонті до 25 квітня, №2 - на середньому ремонті до 28 травня. Сумарна потужність генераторів Запорізької АЕС становить на даний момент 2930 МВт.

Радіаційний стан на промисловому майданчику та у зоні спостереження Запорізької АЕС без змін.

За даними моніторнгу єкологічної ситуації, екологічний стан водних об'єктів в зоні розташування ВП ЗАЕС відповідає сезонним показникам.

Продувка ставка-охолоджувача здійснюється відповідно до вимог природоохоронного законодавства.

Перевищень хімічних показників у воді ставка-охолоджувача вище затверджених до скидання концентрацій і в Каховському водосховищі вище розрахунковою очікуваною концентрації в контрольному створі не виявлено.

Безперервна продувка ставка-охолоджувача забезпечує стабільний хімічний склад води ставка-охолоджувача ВП ЗАЕС і при скиданні в Каховське водосховище задовольняє вимогам якості води, що пред'являється до води водойм рибогосподарського призначення.

Хімічний контроль води ставка-охолоджувача і Каховського водосховища дозволив встановити, що в березні 2016 року, скидання продувних вод в Каховське водосховище не чинив негативного впливу на зміну хімічного складу і якість води прилеглої акваторії Каховського водосховища.

 
Коментарі (0)