ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЗапорізька АЕС зупинить один з енергоблоків

Запорізька АЕС зупинить один з енергоблоків

Запорізька АЕС з 29 липня по 22 жовтня зупинить на ремонт четвертий енергоблок. На даний момент на Запорізькій АЕС працює 4 енергоблоки.

Запорізька АЕС, яка є найбільшою за потужністю атомною станцією України та входить в структуру Національної атомної генеруючої компанії «Енергоатом», подала заявку на виведення енергоблока №4 в капітальний ремонт з 29 липня по 22 жовтня 2016 року, йдеться у повідомленні «Енергоатому».

На час ремонту планується виконати капітальний ремонт реакторної установки з повним вивантаженням активної зони, а також капітальний ремонт парогенератора №1, головного циркуляційного насоса № 2 та іншого обладнання.

Окрім цього 23 липня було достроково підключено до енергосистеми країни після закінчення планового середнього ремонту енергоблок №5 Запорізької АЕС.

В даний момент на Запорізькій АЕС в роботі знаходяться 4 енергоблоки. Сумарна потужність генераторів становить 2 860 МВт.

Тривають планові ремонти енергоблоків №1, №2. Триває 218 доба капітального ремонту енергоблоку №1, 160 доба середнього ремонту енергоблоку №2.

Зауважень до роботи основного устаткування діючих енергоблоків немає.

За останні роки станція виробляє близько 50% всієї електроенергії, виробленої атомними станціями України, і більше 22% від загального виробітку електроенергії в країні.

 

 
Коментарі (0)