ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЗапорізька атомна електростанція наразі заживлена лише від однієї лінії електропередач

Запорізька атомна електростанція наразі заживлена лише від однієї лінії електропередач

Тимчасово окупована Запорізька атомна електростанція наразі заживлена лише від однієї лінії електропередач. На Запорізькій АЕС стався черговий блекаут. ЗАЕС втратила останню лінію, яка живила атомну електростанцію від української електромережі.
Тимчасово окупована Запорізька атомна електростанція наразі заживлена  лише від однієї лінії електропередач, повідомив в ефірі телемарафону в.о. голови Держатомрегулювання Олег Коріков, пише "Україна Комунальна". 
 
2 грудня на Запорізькій АЕС стався черговий блекаут. ЗАЕС втратила останню лінію, яка живила атомну електростанцію від української електромережі. Українським енергетикам вдалося відновити лінію 750 кВ, а лінію 330 кВ відновити неможливо через обстріли. 
 
Коріков також повідомив, що всі 6 блоків ЗАЕС завантажені паливом, і є виділення тепла, яке потрібно відводити. Тому на АЕС є комплекс охолодження, який має належно експлуатуватись - але під час окупації ця умова не виконується. 
 

Російські війська використовують Запорізьку АЕС як вогневу позицію для розміщення реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) та обстрілів території України, повідомила пресслужба Енергоатому. 

 
Коментарі (0)