ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЗапорізьку АЕС відключено від останньої діючої лінії електропередач

Запорізьку АЕС відключено від останньої діючої лінії електропередач

Запорізька атомна електростанція (ЗАЕС, Енергодар Запорізької області) сьогодні вранці знову втратила підключення до останньої діючої лінії електропередач 750 кіловольтів

 

Запорізька атомна електростанція (ЗАЕС, Енергодар Запорізької області) сьогодні вранці знову втратила підключення до останньої діючої лінії електропередач 750 кіловольтів (750 кВ), але продовжує отримувати електроенергію з мережі через резервну систему, заявив генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Маріано Гроссі. Про це сказано в заяві на сайті МАГАТЕ в понеділок, 17 жовтня.

"Старший експлуатаційний персонал поінформував групу експертів МАГАТЕ, які були присутні на майданчику ЗАЕС, що близько 4 ранку за місцевим часом лінія 750 кВ була відключена захистом від низької напруги – системою, яка автоматично вживає такі дії, коли напруга падає занадто низько. У НАК "Енергоатом" повідомили, що це сталося внаслідок обстрілу підстанції, яка входить до системи електропередачі, розташованої далеко від самої станції. Це був третій випадок, коли ЗАЕС було втрачено з’єднання з цією лінією електропередач за останні десять днів, що підкреслює крихку енергетичну ситуацію на станції під час поточного військового конфлікту в Україні", - сказано в заяві.

Експерти МАГАТЕ повідомили в штаб-квартиру Агентства, що станція, яка потребує електроенергії для охолодження реактора та інших важливих функцій безпеки, тепер отримує зовнішню електроенергію через розподільну станцію сусідньої теплоелектростанції, резервну схему, яку було відновлено минулого тижня.

 

 

 
Коментарі (0)