ГоловнаНовини ЖКГТранспортЗапорізьку область залишають без аеропорту

Запорізьку область залишають без аеропорту

Якщо не вдасться запобігти арешту рахунків, це призведе до банкрутства підприємства та розпродажу майна, а область залишиться без аеропорту

ДП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» необхідно якомога швидше передати в комунальну власність міста.

Таку думку висловив під час наради з вирішення проблемних питань ДП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя», а саме – заборгованості по зарплаті та перед Пенсійним фондом України заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації Петро Гончарук, інформує прес-служба.

За словами директора аеропорту Віктора Біскупського,  борг по зарплаті без урахування березня становить 987,9 тис. грн, з усіма утриманнями та податками – 1,5 млн грн. Через це Пенсійний фонд України звернувся до суду, і зараз існує реальна загроза арешту рахунків.

«Арешт рахунків призведе до повної зупинки роботи аеропорту, і після цього ми вже не зможемо відновити його роботу. На днях нам повинні були відключити електроенергію, але завдяки тому, що «Мотор-Січ» перерахував невеликий аванс, цьому вдалося запобігти. Щоб розрахуватись з Пенсійним фондом, грошей немає: всі працівники, і я в тому числі – без зарплати. Якщо ми не зможемо запобігти арешту рахунків, це призведе до банкрутства підприємства та розпродажу майна,  область залишиться без аеропорту», - повідомив Віктор Біскупський.

Петро Гончарук переконаний: всі учасники процесу мають зробити все можливе, щоб врятувати аеропорт.

«Зараз ми займаємося передачею аеропорту в комунальну власність Запоріжжя. Звісно, цей процес – справа не одного дня, зараз документи знаходяться на узгодженні в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України. Треба почекати ще місяць-два,  потім міська влада зможе виділити аеропорту обіцяні 3 млн грн, за рахунок яких підприємство зможе закрити питання з Пенсійним фондом, - зазначив Петро Гончарук.

Оптимальний варіант, який знайшли учасники наради, – керівництву аеропорту звернутися до суду з проханням дозволити реструктуризувати борг, щоб підприємство розраховувалось з ним, наприклад, протягом двох років».

Також днями буде надіслано лист до Прем’єр-міністра України Миколи Азарова з проханням прискорити процес передачі аеропорту в комунальну власність Запоріжжя, повідомив чиновник.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)