ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Зараз очікується імпорт 6 млн тонн вугілля - Д. Шмигаль

Зараз очікується імпорт 6 млн тонн вугілля - Д. Шмигаль

Загалом у першому кварталі заплановано постачання на склади ТЕС на рівні 6 млн тонн вугілля загалом за квартал. При цьому оріентовані витрати вугілля очікуються на рівні 5,5 млн тонн
У першому кварталі року очікується прибуття в Україну близько 6 мільйонів тонн вугілля. Про це заявив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в п'ятницю під час години запитань до уряду у парламенті.
 
“Починаючи з листопада 2021 року в Україну надійшло 14 суден з енергетичним вугіллям. Ще 1 млн тонн — тривають перемовини про збільшення постачання вугілля на лютий-березень цього року. Загалом у першому кварталі заплановано постачання на склади ТЕС на рівні 6 млн тонн вугілля загалом за квартал. При цьому оріентовані витрати вугілля очікуються на рівні 5,5 млн тонн”, — сказав Шмигаль.
 
Прем’єр зазначив, що паралельно відбувається активне збільшення поставок вугілля на склади, а також його видобуток та імпорт. На сьогодні на складах близько 800 тис. тонн вугілля, що більше, ніж було минулого року на цей час, сказав Прем’єр.
 

З початку року видобуток вугілля на українських шахтах зріс майже на 20% у порівнянні з тим же періодом минулого року, додав він. 

 
Коментарі (0)