ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаЗарядка електромобілів на електрозарядних станціях не вимагає отримання ліцензії

Зарядка електромобілів на електрозарядних станціях не вимагає отримання ліцензії

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, роз'яснює, чому не ліцензує зарядні станції для електромобілів
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, розяснює, що господарська діяльность з надання послуг із зарядки електромобілів на електрозарядних станціях не потребує отримання ліцензії з постачання електричної енергії споживачу.
 
Власник електрозарядної станції, яка підключена до системи розподілу оператора системи розподілу, або власник (орендар) об’єкта (приміщення) чи земельної ділянки, де встановлено електрозарядні станції є споживачами електричної енергії, та відповідно, саме вони відповідно до законодавства мають укладати договір про постачання електричної енергії споживачу із електропостачальником.

НКРЕКП звертається до досвіду країн Європейського союзу, де власники перезаряджають свої автомобілі без укладання договору з відповідним постачальником електричної енергії або оператором. Договір на постачання електроенергії укладає власник/оператор станції.   

 
Коментарі (0)