ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЗаробітнім платам готують новий принцип оподаткування

Заробітнім платам готують новий принцип оподаткування

Експерти та представники бізнес-асоціацій обговорили питання реформи оподаткування заробітних плат та ключові проблеми, які на цей час є на ринку праці, зокрема, проблеми тінізації заробітних та надмірного навантаження на фонд оплати праці

 

Експерти та представники бізнес-асоціацій обговорили питання реформи оподаткування заробітних плат та ключові проблеми, які на цей час є на ринку праці, зокрема, проблеми тінізації заробітних та надмірного навантаження на фонд оплати праці.

Учасники дискусії дійшли спільної думки, що для розв'язання проблем перш за все необхідно провести реформу оподаткування заробітних плат - об'єднати ПДФО та ЄСВ і знизити сукупне навантаження на фонд оплати праці до 25 % протягом кількох років. Також важливим є осучаснення трудового законодавства, забезпечення можливості використання вільного трудового договору (проекти законів № 5371 та № 5388).

Такі кроки призведуть до:

пришвидшення зростання заробітних плат;

сприятимуть виведенню економіки з тіні;

сприятимуть вирівнюванню конкуренції;

зменшать відтік працівників за кордон;

пришвидшення зростання ВВП

До обговорення експертного круглого столу було представлено два проєкти законодавчих ініціатив - один проєкт розроблений керівництвом Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, а інший - фахівцями аналітичних центрів Економічної експертної платформи

Проєкт, наданий до обговорення керівництвом Податкового Комітету - передбачає поступове зниження навантаження на фонд оплати праці до 25 % та запровадження інституту оподаткування домогосподарств.

Шукаєте роботу? Знайти цікаву вакансію менше ніж за 3 хвилини, можна на сайті gorodrabot.com.ua. Представлений пошук роботи в Україні допоможе кожному. Величезна кількість пропозицій, кращі сайти з працевлаштування в Україні, зручний пошук.

 
Коментарі (0)