ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЗарплати співробітникам «Укрзалізниці» підвищать на 10%

Зарплати співробітникам «Укрзалізниці» підвищать на 10%

Укрзалізниця" (УЗ), яка планує запустити до Нового Року 35 додаткових поїздів, і профспілка залізничників і транспортних будівельників України підписали меморандум про співпрацю

Натомість профспілки залізничників допоможуть відстоювати інтереси УЗ в кабінетах чиновників

"Укрзалізниця" (УЗ), яка планує запустити до Нового Року 35 додаткових поїздів, і профспілка залізничників і транспортних будівельників України підписали меморандум про співпрацю. Про це повідомила прес-служба УЗ.

Сторони досягли домовленості про забезпечення підвищення тарифних ставок і посадових окладів працівників "Укрзалізниці" в першому кварталі 2020 року не менше ніж на 10%. Документом також передбачено подальше забезпечення оздоровлення залізничників і членів їх сімей та пенсіонерів в наступному році, а також фінансування об'єктів соціальної сфери.

Профспілка натомість буде надавати підтримку "Укрзалізниці" перед відповідними органами влади в питанні скасування податку на землю для підприємств залізничного транспорту, зближення класів вантажів, що перевозяться залізничним транспортом.

Крім того, сторони домовилися створити спільну робочу групу для визначення єдиних підходів до надання матеріальної допомоги на оздоровлення працівникам товариства.

"Укрзалізниця", як відповідальний роботодавець, піклується про співробітників, поліпшення умов їх роботи і оплати праці, тому соціальний діалог між компанією і профспілками буде тільки посилюватися ", - підкреслив голова правління АТ" Укрзалізниця "Євген Кравцов.

Він зазначив, що середня заробітна плата в компанії за останні три роки збільшилася більш ніж удвічі.

"За 9 місяців 2019 року компанія направила на фінансування соціального пакета 2,1 млрд грн, що більше ніж за весь минулий рік. Понад 1 млрд грн компанія витратила на утримання соціальної інфраструктури: лікарень, оздоровчих, культурних і спортивних установ", - розповів Кравцов .

Згідно проекту фінплану на 2020 рік, витрати АТ "Укрзалізниця" на заробітну плату в 2020 році складуть 38,8 млрд гривень. А розмір середньої зарплати в "Укрзалізниці" у вересні 2019 року сягав 12 435 гривень.

 

 
Коментарі (0)