ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЗарплаты чиновников снова вырастут

Зарплаты чиновников снова вырастут

На ділі все буде виглядати як зазвичай (ставки змінювати не планують), за фактом ж, сума отримується на руки буде набагато вище за рахунок преміальної частини

Українські чиновники планують підвищити собі зарплати. На ділі все буде виглядати як зазвичай (ставки змінювати не планують), за фактом ж, сума отримується на руки буде набагато вище за рахунок преміальної частини. Про це, з посиланням на в.о. глави Нацагенства з питань держслужби - Володимира Купрія, повідомляє Апостроф.

Для чиновників більше третини від суми зарплат становитиме оклад. Премії ж будуть нараховуватися не тільки щорічно, але і щоквартально.

"Завдання - спростити структуру зарплати - сімдесят відсотків повинен бути оклад, а тридцять - премії, які будуть прив'язані до результатів роботи, - розповів Купрій на засіданні Кабміну, - ... є тринадцять елементів, шість з яких змінні і залежать від керівництва".

Все б виглядало дуже сумно, якби не одне обнадійливе "але" - в самому Кабміні розрахунки сум для збільшення зарплат, при такого роду нововведення, поки не робили. Прем'єр Денис Шмигаль в свою очердь сказав, що при даному розкладі, кількість чиновників потрібно буде скоротити.

На думку глави Кабміну, спочатку є сенс подумати про підвищення продуктивності, а вже потім розбиратися з тим як підтягти рівень зарплати до середньоринкового.

Нагадаємо, що вже з 2021 року тарифи на водопостачання і каналізацію для жителів Києва та Київської області виростуть в сумі на 19%. Так, централізоване водопостачання подорожчає на 9,7%, а водовідведення - відразу на 32%. Крім того, відразу після закінчення карантину українців чекає інше підвищення - можуть зрости тарифи на електроенергію.

Портал "Акценти" раніше повідомляв про те, що в Мінсоцполітики розповіли про зміну пенсійної реформи. У відомстві розробили законопроект зі зміни чинної солідарної системи пенсії - документ повинен звільнити солідарну систему від деяких витрат і створити інструмент ефективного накопичення.

 

 
Коментарі (0)