ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЗатвердили концепцію реконструкції ДніпроГЕС

Затвердили концепцію реконструкції ДніпроГЕС

Представники міської влади, Укргідроенерго, проектанти провели спільну нараду, під час якої обговорювали план майбутньої масштабної реконструкції та затвердили її концепцію

 

Реконструкція греблі ДніпроГЕС – ТОП-тема 18 листопада. Представники міської влади, Укргідроенерго, проектанти провели спільну нараду, під час якої обговорювали план майбутньої масштабної реконструкції та затвердили її концепцію. Першими фотографіями проекту раніше ділився заступник мера Олександр Константинов.

Протягом дня його колеги – Олександр Власюк та Віталій Змієнко – також опублікували інформацію з наради, повідомляє 061.

Отже, як повідомив перший заступник міського голови Олександр Власюк, проектні роботи та узгодження проекту триватиме 2 – 2,5 роки (тобто реконструкція раніше 2023, а то й 2024 рр. не стартує). І лише після цього можна буде розпочати оновлення греблі.

"Роботи не почнуть, поки не збудують мости, бо для виконання реконструкції доведеться перекривати проїзд через греблю на кілька років", - написав він.

Як раніше повідомлялося, після реконструкції, гребля стане двоярусною. Сьогодні під час обговорення проекту прозвучала інформація, що під час проектування було поставлене завдання зберегти структуру ДніпроГЕСу.

"Завдяки формі рами бетонної конструкції (і її формі під 75°) я вважаю, ми досягли цього успіху. З позитивних також рішень: всі боялися, що після реконструкції ДніпроГЕС буде менш зручний для користування транспортом та пішоходами. Але наші всі рішення дозволили забезпечити на мостах триметровий тротуар для людей з фотозонами, панорамною огорожею, огорожею, яку ми пропонуємо зробити близько двох метрів, що дозволить забезпечити безпеку для пішоходів. Велосипедний та самокатний транспорт йде на другий рівень", - йшлося під час презентації.

Проектанти також наголосили, що проект можна досить оперативно реалізувати завдяки тому, що він не виходить на землю, що перебуває у комунальній власності.

Усі конструкції, які використовуватимуться, назвали сучасними.

 

 

 
Коментарі (0)