ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоЗатверджено новий порядок бронювання працівників

Затверджено новий порядок бронювання працівників

27 січня на засіданні уряду було затверджено новий Порядок бронювання військовозобов'язаних, а також Порядок та критерії визначення підприємств, критично важливих для функціонування економіки

 

27 січня на засіданні уряду було затверджено новий Порядок бронювання військовозобов'язаних, а також Порядок та критерії визначення підприємств, критично важливих для функціонування економіки.

Про це йдеться у повідомленні Європейської Бізнес Асоціації.

Згідно з новою процедурою, бізнес зможе забронювати до 50% військовозобов'язаних працівників, які критично важливі, щоб підприємство продовжувало працювати. Визначення підприємства критично важливим для економіки здійснюється за вичерпним переліком критеріїв, зокрема загальною сумою сплачених податків та інших зборів (перевищує 1,5 млн євро), сумою надходжень в іноземній валюті (еквівалент 32 млн євро), стратегічним значенням для економіки та безпеки країни. (згідно з постановою КМУ №83 від 2015 р.), важливим значенням для задоволення потреб територіальної громади, відсутністю заборгованості зі сплати ЄСВ, розмір зарплати — не менше середньої зарплати по регіону, резидентство Дія Сіті.

Також встановлено, що бронювання, які вже були надані працівникові за старою процедурою, залишатимуться дійсними протягом строку, на який вони були надані.

Водночас Європейська Бізнес Асоціація зазначає, що зараз дуже важливо, щоб прем'єр-міністр України максимально швидко підписав відповідний Порядок, його було опубліковано, бо саме таким чином він набуде чинності. Очікується, що цей процес не затягнеться надовго, адже продовження діючих бронювань більше не буде.

 

 

 
Коментарі (0)