ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЗавдяки паводку підвищилась генерація на гідроелектростанціях

Завдяки паводку підвищилась генерація на гідроелектростанціях

Гідроелектростанції «Укргідроенерго» збільшують виробництво електричної енергії, це спричинено аномальним тало-дощовим поводком

 

Гідроелектростанції «Укргідроенерго» збільшують виробництво електричної енергії, це спричинено аномальним тало-дощовим поводком.

Про це повідомляють в пресцентрі «Укргідроенерго».

«Цієї зими ми спостерігаємо аномальний тало-дощовий паводок. Для рівнинних річок це явище достатньо рідкісне, і зустрічається раз на десятки років…Для гідроенергетики такі погодні умови сприятливі. Адже це дозволяє потужно працювати гідрогенерації та подавати більше електроенергії в енергетичну систему України», – вказують в державній компанії.

Як зазначають в «Укргідроенерго», зараз спостерігається зимовий паводок в басейнах Дніпра, Сожу, Десни, Прип’яті. Для річки Десна цей паводок рекордний. Рівень води у річці найвищий за останні 129 років. Пов’язано це з нестабільною гідрологічною ситуацією в січні, яка характеризувалась чергуванням періодів потеплінь та похолодань.

Як повідомили 16 лютого в «Укренерго», дефіцит потужності в енергосистемі відсутній вже п’яту добу поспіль і сьогодні наразі теж не прогнозується. Електростанції виробляють достатньо електроенергії для покриття наявного споживання. Працюють атомні, теплові та гідроелектростанції.

«Теплова та гідрогенерація забезпечують покриття пікового споживання у ранкові та вечірні години. Імпорт електроенергії знижується в результаті стабілізації електропостачання в країні», – вказують в операторі системи передачі.

 

 

 
Коментарі (0)