ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЗавершилася прокладка труб другої черги «Північного потоку-2»

Завершилася прокладка труб другої черги «Північного потоку-2»

У виключній економічній зоні Данії завершився процес прокладки труб другої нитки російського газопроводу "Північний потік-2".

 

У виключній економічній зоні Данії завершився процес прокладки труб другої нитки російського газопроводу "Північний потік-2".

Про це пише Укрінформ з посиланням на систему позиціонування суден MarineTraffic.

Згідно з даними системи, процес був закінчений 22 серпня.

"Російське трубоукладальне судно Fortuna перетнуло кордон датської виключної економічної зони поруч з Померанской бухтою", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський заявив, що в понеділок, 23 серпня, в Києві відбудеться зустріч міністрів енергетики України, Німеччини і США, на якій будуть обговорюватися питання транзиту газу через Україну.

Володимир Зеленський заявив, що не помічати, що "Північний потік-2" є зброєю, - неправильно.

Президент США Джо Байден вирішив не вводити санкції проти німецьких компаній, причетних до будівництва "Північного потоку - 2", щоб не псувати відносини з Німеччиною. Американська адміністрація пояснила, що на етапі, коли газопровід вже майже добудований, це вже не має сенсу.

Росія завершила прокладку першої нитки "Північного потоку - 2" і готується до наповнення її газом.

У той же час з'явилася інформація, що США і Німеччина планують компенсувати Україні втрату зборів за транзит російського газу після запуску трубопроводу "Північний потік - 2".

 

 

 
Коментарі (0)