ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЗбитки “Енергоатому” за перше півріччя сягнули 10 млрд грн

Збитки “Енергоатому” за перше півріччя сягнули 10 млрд грн

З них 6 млрд 696 млн грн — заборгованість ДП “Гарантований покупець” за поставлену Енергоатомом електроенергію, 292 млн грн — заборгованість НЕК “Укренерго” та 662 млн грн — сума короткострокових кредитів
Загальна сума фінансових втрат НАЕК “Енергоатом” за І півріччя становить близько 10 млрд грн, про це повідомила пресслужба компании.
 
З них 6 млрд 696 млн грн — заборгованість ДП “Гарантований покупець” за поставлену Енергоатомом електроенергію, 292 млн грн — заборгованість НЕК “Укренерго” та 662 млн грн — сума короткострокових кредитів.
 
У першому півріччі Енергоатом виробив 39,5 млрд кВт-год електроенергії, що становить 102,4% скоригованого планового завдання (38,6 млрд кВт-год). План виконали всі атомні електростанції. Серед лідерів — РАЕС та ЗАЕС, додали в компанії.
 

Нагадаємо, “Енергоатом” не пустив позапланову перевірку НАЗК та водночас оголосив тендер на закупівлю “іміджевої” продукції на 1,5 млн грн. Чистий збиток “Енергоатому” у першому півріччі 2020 року становить 2,65 млрд грн проти 1,11 млрд грн чистого прибутку за аналогічний період минулого року. 

 
Коментарі (0)