ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЗбитки від захоплення Росією активів в Криму у 5,2 млрд доларів - Нафтогаз

Збитки від захоплення Росією активів в Криму у 5,2 млрд доларів - Нафтогаз

НАК "Нафтогаз України", наприкінці червня подали до Трибуналу при Постійній палаті Третейського Суду в Гаазі позовну заяву щодо розміру компенсації збитків, завданих експропріацією активів групи "Нафтогаз" у Криму
НАК "Нафтогаз України" та підприємства, які входять в групу "Нафтогаз", наприкінці червня подали до Трибуналу при Постійній палаті Третейського Суду в Гаазі позовну заяву щодо розміру компенсації збитків, завданих експропріацією активів групи "Нафтогаз" у Криму. 
 
Збитки оцінили у 5,2 млрд дол., про це повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз України".
 
"Група "Нафтогаз" просить Трибунал зобов’язати Російську Федерацію виплатити на користь позивачів 5,2 млрд дол. США. Очікується, що Трибунал винесе рішення щодо компенсації збитків не раніше кінця 2020 року", - йдеться в заяві.
 
Трибунал вже визнав, що Російська Федерація порушила низку положень Угоди про захист інвестицій, експропріювавши активи групи "Нафтогаз" у Криму.
 
Оскільки Трибунал вирішив розділити провадження на дві стадії, питання визначення компенсації збитків буде розглядатися на другій із них.
 

НАК "Нафтогаз України" володів найціннішими енергетичними активами у Криму і був однією з основних мішеней Російської Федерації, коли та конфісковувала українські активи після незаконного вторгнення та окупації півострова у 2014 році. 

 
Коментарі (0)