ГоловнаНовини ЖКГЖитлоЗдешевленій іпотеці «затягнули пояси»

Здешевленій іпотеці «затягнули пояси»

Уряд збільшив фінансування державної програми «Доступне житло» майже на 109 млн грн, урізавши при цьому кошти на здешевлення іпотеки на 150 млн грн.

Кабінет Міністрів розпорядився скоротити на 150 млн грн фінансування програми «Здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов», - інформує «Інтерфакс-Україна».

Згідно з розпорядженням уряду № 588-р від 1 серпня 2013 року, йдеться про перерозподіл коштів, передбачених Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

При цьому ці кошти розподілені на дві програми, зокрема, фінансування програми надання держпідтримки на будівництво (купівлю) доступного житла збільшено на 108,5 млн грн.

Фінансування програми «Будівництво, реконструкція, проведення проектних і ремонтних робіт на пріоритетних об'єктах державного та регіонального значення, перебувають у незадовільному стані та потребують невідкладного проведення зазначених робіт, та купівлю обладнання, а також на курортах державного значення» збільшено на 41,5 млн грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, українці стали менше звертатися за іпотечними кредитами. Так, з початку року ДІУ рефінансувала 297 іпотечних кредити, тоді як за минулий рік їх було видано більше тисячі.

 
Коментарі (0)