ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЗдешевлення газу для населення не призведе до зменшення цін на тепло

Здешевлення газу для населення не призведе до зменшення цін на тепло

На сьогодні існує законодавча неузгодженість, яка не дозволяє передбачити можливість перегляду тарифу оперативно

На сьогодні існує законодавча неузгодженість, яка не дозволяє передбачити можливість перегляду тарифу оперативно

У разі зниження ціни на газ тарифи централізованого теплопостачання не зміняться, оскільки для цього зараз немає законодавчих механізмів. Про це на брифінгу в КМДА повідомив директор структурного підрозділу "Енергозбут" КП "Київтеплоенерго" Костянтин Лопатин, відповідаючи на питання кореспондента 112.ua.

На питання про те, як зміниться ціна тепла для жителів Києва, з урахуванням того, що гарантована ціна газу, затверджена урядом, буде нижче, ніж ціна, розрахована за формулою ПСО, Лопатин відповів:

"Нічого не зміниться. Тариф на тепло (нинішній) буде діяти до травня 2020 року. Він повинен залишатися незмінним: газ подешевшає - тариф не зміниться, газ подорожчає - тариф не зміниться", - заявив Лопатин.

Він пояснив, що сьогодні є "певна законодавча неузгодженість, яка не дозволяє виконавцям послуги передбачити можливість перегляду тарифу оперативно, зважаючи на зміну вартості природного газу". Єдиний документ, який регламентує порядок тарифоутворення, ця постанова Кабміну № 869 зі змінами. Змінити можливо тільки тариф на нову послугу постачання теплової енергії.

"На сьогодні наше підприємство (" Київтеплоенерго ") не має можливості змінити тариф, який діє сьогодні, ні в велику, ні в меншу сторону", - підкреслив Лопатин.

Він також уточнив, що Кабмін, виконуючи завдання Президента України, працює над питанням створення режиму, який дозволить коригувати тарифи на теплову енергію, послугу централізованого опалення в разі зміни ціни на газ (в сторону зменшення або збільшення) більше ніж на 10%.

Нагадаємо, Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" знизила на грудень ціну на природний газ для населення на умовах положення про накладення спеціальних зобов'язань (ПСО) на 12,69%, або на 622 гривень / тис. куб. м, до 4277 гривень / тис. куб. м (без ПДВ і вартості транспортування)

Гарантована ціна на природний газ для населення на перший квартал 2020 року становитиме 5,5 тис. Грн за 1 тис. Куб. м (без урахування ПДВ, транспортних витрат і націнки газсбитов). Як повідомлялося, Кабмін схвалив фіксовану на весь опалювальний сезон гарантовану ціну на газ для населення на рівні 8 тис. Грн / 1 тис. Куб. м.

Нагадаємо, Лопатин сьогодні також заявив, що з 1 травня 2020 року жителі багатоквартирних будинків, які їдуть на тривалий час і фактично не споживають послуги теплопостачання, будуть оплачувати послугу з урахуванням мінімального питомого споживання.

 

 
Коментарі (0)