ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЗеленський: Держава відновила контроль над «Центренерго»

Зеленський: Держава відновила контроль над «Центренерго»

При цьому 78% акцій компанії завжди належали державі

 

Україна відновила контроль над ПАТ «Центренерго». Про це заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з очільником Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) Оділь Рено-Бассо.

«Обговорили реформу енергетичного сектору. Президент розповів, що держава відновила контроль над ПАТ «Центренерго», яке є одним з найбільших підприємств енергетичної галузі України», – повідомила пресслужба голови держави.

При цьому 78% акцій компанії належать державі в особі ФДМУ. Імовірно, президент висловився про оновлення складу правління «Центренерго» і виведення звідти людей, пов’язаних з олігархом Ігорем Коломойським.

Нагадаємо, 26 лютого голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко змінив керівника «Центренерго» та повністю оновив склад правління компанії.

На початку березня нова дирекція розпочала комплексний аналіз роботи компанії, а 12 березня у ФДМУ повідомили про виявлені порушення за 2020 рік, які призвели до збитків підприємства. У повідомленні фігурувала ТОВ «Юнайтед Енерджі» – компанія-трейдер з орбіти Ігоря Коломойського. Ця та інша підконтрольна олігархові компанія – «Синтез Ойл» – були практично єдиними покупцями електроенергії на «Центренерго», перепродуючи її потім дешево компаніям групи «Приват».

 

 

 
Коментарі (0)