ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЗеленський доручив Шмигаль створити рівні умови для учасників ринку електроенергії

Зеленський доручив Шмигаль створити рівні умови для учасників ринку електроенергії

Президент України Володимир Зеленський назвав недосконалою систему відносин між учасниками ринку електроенергії та доручив голові уряду Денису Шмигаль вжити заходів щодо забезпечення справедливих умов для всіх суб'єктів господарювання

Президент України Володимир Зеленський назвав недосконалою систему відносин між учасниками ринку електроенергії та доручив голові уряду Денису Шмигаль вжити заходів щодо забезпечення справедливих умов для всіх суб'єктів господарювання.

Про це йдеться в листі глави держави до прем'єр-міністра, направленому після підписання закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення умов підтримки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії».

Зеленський звернув увагу, що на ряд суб'єктів державного сектора економіки, які мають стратегічне значення для безпеки держави, накладена надмірна фінансове навантаження.

Глава держави доручив прем'єр-міністру вжити заходів для вирішення проблем функціонування ринку електроенергії та забезпечити рівні умови діяльності для всіх суб'єктів господарювання об'єднаної енергосистеми України.

«Прошу також системно проаналізувати стан виконання Закону« Про ринок електричної енергії »і невідкладно підготувати пропозиції щодо його вдосконалення. Про відповідні результати прошу проінформувати мене особисто », - написав Зеленський.

Раніше OilPoint повідомляв, що президент підписав законопроект №3658 «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення умов підтримки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії».

Текстом законопроекту також пропонується визначити НЕК «Укренерго» відповідальною за компенсацію власникам СЕС і ВЕС вартості електричної енергії, не відпущеної ними в результаті виконання диспетчерських команд.

За оцінками Кабінету міністрів, зменшення тарифів дозволить знизити прогнозований дефіцит балансу ДП «Гарантований покупець» на 6,4 млрд грн в рік, а також знизити сумарний обсяг виплат по «зеленим» тарифом на 2 млрд євро.

 

 
Коментарі (0)