ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЗеленський розпорядився добудувати два енергоблоки ХАЕС

Зеленський розпорядився добудувати два енергоблоки ХАЕС

Президент України Володимир Зеленський в рамках робочої поїздки в Хмельницьку область відвідав Хмельницьку атомну електростанцію, де провів нараду з керівництвом державного підприємства "НАЕК" Енергоатом "

Президент України Володимир Зеленський в рамках робочої поїздки в Хмельницьку область відвідав Хмельницьку атомну електростанцію, де провів нараду з керівництвом державного підприємства "НАЕК" Енергоатом ".

Зеленський поставив перед урядом завдання розробити стратегію розвитку атомної енергетики України з конкретними термінами виконання

9 вересня президент України Володимир Зеленський провів на Хмельницькій атомній електростанції (ХАЕС) зустріч з керівництвом державного підприємства "НАЕК" Енергоатом ". Про це повідомила прес-служба Офісу президента України.

За її результатами глава держави поставив перед урядом завдання розробити стратегію розвитку атомної енергетики України з конкретними термінами виконання.

Також президент заявив, що доручить Кабінету Міністрів України забезпечити фінансування будівництва третього і четвертого енергоблоків ХАЕС, вирішити питання заборгованості перед "Енергоатомом" і вивести компанію на більш високий рівень підпорядкування державного управління.

"Якщо запустимо третій і четвертий блоки - протягом будівництва і запуску ще буде в цілому по країні плюс 100 тис. Робочих місць. Мені здається, що це і є завдання, з якою державі треба розібратися", - підкреслив Зеленський.

Під час спілкування з колективом ХАЕС президент висловив думку, що добудувати два енергоблоки можна за чотири-п'ять років.

"Ми повинні займатися введенням третього і четвертого блоків. Можна [їх] побудувати десь за чотири-п'ять років. Ми говоримо про те, як це зробити швидше. Я б хотів, щоб ми зрозуміли терміни, щоб це було безпечно", - цитує Зеленського його прес-служба.

На даний момент готовність цих енергоблоків складає 75% і 15% відповідно.

Наказ про будівництво ХАЕС було підписано 4 лютого 1977 року. У 1987 році був прийнятий в промислову експлуатацію енергоблок №1, в 2005-му - енергоблок №2. Номінальна потужність кожного - 1000 МВт. Сьогодні на Хмельницькій АЕС працює понад 5 тис. Осіб.

 

 
Коментарі (0)