ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЗеленський виступив проти «Північного потоку-2»

Зеленський виступив проти «Північного потоку-2»

Зеленський обговорив роль української ГТС і протидію Північному потоку-2 з президентом Польщі

Зеленський обговорив роль української ГТС і протидію Північному потоку-2 з президентом Польщі

Україна повинна взаємодіяти з Польщею в питанні енергобезпеки Європи і разом протидіяти будівництву російського газогону Північний потік-2. Про це заявив президент України Володимир Зеленський 4 червня в Брюсселі.

"Одним з важливих напрямків нашої спільної взаємодії на європейському рівні є питання енергетичної безпеки, збереження стратегічної ролі української газотранспортної системи і протидії Північному потоку-2, - сказав Зеленський під час спільного брифінгу з польським президентом Анджеєм Дудою.

Він додав, що налаштований на недопущення домінування тематики складних періодів польсько-української історії на порядку денному стратегічного партнерства між країнами.

Північний потік-2 - проект російського газопроводу в Європу через РФ, Фінляндію, Швецію, Данію та Німеччину в обхід транзитних держав - України, Білорусі та Польщі. Данія - єдина країна, яка все ще не дозволила будівництво газопроводу в своїх територіальних водах.

Сенатори США підготували законопроект, яким пропонується ввести п'ять видів санкцій проти компаній, задіяних в реалізації Північного потоку-2. Німеччина заявила, що не визнає ці санкції, а також збирається до кінця року оновити свою енергетичну політику з урахуванням будівництва та введення в експлуатацію цього газопроводу.

 

 
Коментарі (0)