ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЗеленський задоволений газовим контрактом і подякував Меркель

Зеленський задоволений газовим контрактом і подякував Меркель

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, повідомляє прес-служба глави держави.

За даними прес-служби, сторони, зокрема, обговорили досягнуті домовленості щодо транзиту газу через територію України в Європу.

«Зеленський підкреслив, що задоволений досягнутим компромісом і укладенням нового контракту, і подякував Німеччині за посередництво», - сказано в повідомленні.

У свою чергу Меркель зазначила, що «наступним завданням є забезпечення збільшення інвестицій в українську ГТС для підвищення її конкурентоспроможності».

Ув'язнений в 2009 році транзитний контракт між «Нафтогазом України» і «Газпромом» закінчився о 9:00 1 січня 2020 року. Новий договір між компаніями на організацію транспортування, транспортний угоду між НАК і ОГТСУ, а також міжоператорських угоду між ОГТСУ і «Газпромом» були підписані пізно ввечері 30 грудня 2019 року за підсумками тристоронніх газових переговорів Україна-Росія-Єврокомісія.

Контракт передбачає транзит в 2020 році мінімум 65 млрд куб. м російського газу, що в добовому обчисленні складає 178 млн куб. м. У 2021-2024 рр. транзит складе по 40 млрд куб. м. Оплата зазначених обсягів є гарантованою навіть в разі меншої прокачування через ГТС України.

 

 
Коментарі (0)