ГоловнаНовини ЖКГЖитлоЗеленський знову пообіцяв іпотеку під 10%

Зеленський знову пообіцяв іпотеку під 10%

Крім того, за оцінками президента Володимира Зеленського, вже в травні Україна підпише меморандум з МВФ щодо фінансування

Найближчим часом в Україні з'явиться можливість купувати житло в іпотеку під 10%. Про це в ході щорічної прес-конференції заявив президент Володимир Зеленський.

За його словами, робота над цим йшла практично рік, але зараз вона вийшла до фінішної прямої.

"Найближчим часом в Україні вперше за багато років буде іпотека для кожного громадянина України під 10%", - заявив він.

Крім того, Зеленський підкреслив, що для допомоги громадянам в кризових момент вже запрацювала програма "5-7-9%", що дозволяє брати кредити під більш низькі відсотки.

"Програма 5-7-9 заробила. І ми дожмемо банківську систему, незважаючи на те, що вона у нас дуже, дуже незалежна, і банки будуть не настільки обережними, видаючи кредити населенню, - заявив він, - Облікову ставку ми знизили майже за рік з 18% до 8%. Зараз я підпишу банківський закон - остання умова для підписання меморандуму між державою Україна та МВФ. Ми підпишемо цей меморандум, я впевнений, в травні. Затягувати не можна ".

Нагадаємо, 13 травня Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому законопроект №2571-д, який є останньою умовою МВФ для надання фінансування Україні. Однак в цей же день в Раді зареєстрували 2 постанови, які заблокували підписання закону спікером парламенту і президентом.

19 травня Верховна Рада України ці постанови відхилила, розблокувавши закон для підписання спікером Верховної Ради і президентом України.

Законопроект №2571-д - це пул змін до банківського законодавства, які, в тому числі, стосуються судових розглядів навколо рішень Національного банку. Закон стосується всіх банків, які збанкрутували внаслідок кризи 2014-2015 років.

 

 
Коментарі (0)