ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняЗемлю вартістю майже 4 мільйони повернуто державі

Землю вартістю майже 4 мільйони повернуто державі

Підприємство, яке незаконно отримало право користування пляжною територією, зобов’язали повернути землю державі. Так, зусиллями місцевої прокуратури повернуто більше 7 га землі.

Рішенням господарського суду задоволено позов прокуратури та визнано недійсним на майбутнє договір між державним лісогосподарським підприємством та приватним підприємством, відповідно до якого зазначеному підприємству незаконно надано в користування пляжні території в межах зони відпочинку «Рибаківка» загальною площею 7,7 га вартістю 3,83 млн грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Прокуратури Миколаївської області. 

Зазначається, щ відповідача зобов'язано повернути ці землі державі. Рішення суду набрало законної сили та на даний час звернуто до примусового виконання.

Нагадаємо, у липні  поточного року судами задоволено 3 позови прокурорів про зобов'язання приватних підприємств звільнити шляхом знесення незаконно збудованих торгівельно-розважальних комплексів пляжні території узбережжя Чорного моря в с. Коблево загальною площею 0,8 га вартістю майже 2 млн грн.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна», у Київській області незаконно будують паркани і пристані для гігантських яхт ближче, ніж за сотню метрів від води. Загальноприйнята відстань для будівництва поруч з великими річками - це 100 м, кажуть екологічні прокурори. Ці ж 100 м землі є громадськими, і будувати там заборонено. Однак, стати власником ласого шматочка землі поруч з водою на перший погляд нескладно - в інтернеті безліч пропозицій.
 
 
Коментарі (0)