ГоловнаНовини ЖКГТранспортЖ / д вокзали Києва та Вінниці віддадуть в концесію до кінця року

Ж / д вокзали Києва та Вінниці віддадуть в концесію до кінця року

Пілотний проект з передачі в концесію залізничних вокзалів Києва і Вінниці збираються почати здійснювати вже до кінця поточного року.

 

Пілотний проект з передачі в концесію залізничних вокзалів Києва і Вінниці збираються почати здійснювати вже до кінця поточного року.

Як передає кореспондент ЦТС, про це в ході Українського форуму транспортної інфраструктури заявила Ірина Кошель, директор команди підтримки реформ Міністерства інфраструктури України.

"Для пілотного проекту запропонували дві станції - Київ і Вінниця. Це ті проекти, за якими будемо впроваджувати концесію до кінця цього року", - зазначила вона.

"Період концесії - 25 років. Передбачається, що в рамках концесії буде побудована нова інфраструктура - готелі, офіси, зони відпочинку. Також буде інтеграція з іншими транспортними модальностями - автобусами, міським транспортом, оновлення і реконструкція під'їзних шляхів, парковок і транспортних розв'язок", - повідомила Ірина Кошель.

Також вона додала, що по окремим пілотним проектам, таким як ж / д вокзали Львів і Одеса, уже розпочато попередні дослідження разом з IFC та Світовим банком.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури України Владислав Криклій заявляв, що до передачі в концесію готують 6 вокзалів. При цьому, вона, швидше за все, буде в форматі 1 + 1 - один великий вокзал і один менший. "Ми плануємо зараз Київський з Вінницьким вокзалом. Потім у нас Миколаїв, Дніпро, Харків і Чоп. Щодо цих об'єктів ще вивчаємо, як краще їх можна скомплектувати в цьому форматі 1 + 1. Можливо, Чоп буде йти в парі зі Львовом, тому що це логічно, враховуючи локацію ", - відзначав Криклій в січні поточного року.

Раніше ЦТС писав, що Міністерство інфраструктури України в рамках пілотного проекту концесії розглядало пасажирські вокзали Харкова, Дніпра, Вінниці, Хмельницького, Миколаєва, Чопа та Києва.

 

 

 
Коментарі (0)