ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЖителі Вінниччини отримали газ десятирічного очікування

Жителі Вінниччини отримали газ десятирічного очікування

Роботи були затягнуті у зв’язку із браком коштів, які мали здати жителі села, адже кожен до своєї оселі газ проводить самотужки - це біля 15 тис. гривень.

В с. Зарванці Вінницького району жителям 10 вулиць підключили газ, який проводився до села більше 10 років.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі  управління у справах преси та інформації Вінницької обласної державної адміністрації.

Мешканці с.Зарванці, що у Вінницькому районі, блакитного палива чекали понад 10 років, саме тоді розпочались роботи щодо проектування газогону високого тиску у с.Якушенці та с.Зарванці. Тягнули його 24 кілометри - від ресторану «Левада», який на об’їзній трасі біля Тяжилова.

Будівельні роботи газогону с.Зарванці велися з 2008 року. За словами Якушинецького сільського голови Василя Катілова газ пішов по 10 вулицях. Але для того щоб підключити  все село потрібно провести ще 900 метрів по вулиці Інтернаціональній.

Роботи були затягнуті у зв’язку із браком коштів, які мали здати жителі села, адже кожен до своєї оселі газ проводить самотужки - це біля 15 тис. гривень.

Попри все, не обійшлось без спонсорської допомоги - фірма «Дюк 01» - виділила майже 30 мільйонів гривень на трубу високого тиску, а сільська рада профінансувала роботи з будівництва щодо відгалуження від цієї труби тоншого діаметру до сіл Якушинці і Зарванці. На це виділили майже чотири мільйони гривень.

Поступово газ мають отримати всі  52 вулиці Зарванець. Якщо вдасться газифікувати вул. Інтернаціональну, то до осені газ буде скрізь.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)